Webbinarier
Ryggmärgsskadecentrum Göteborg har direktsänt flera webbinarier. Du kan se inspelningarna här på sidan.
Har du tips till framtida webbinarium?
Skicka gärna in tips på ämnen som du vill veta mer om, eller föreläsare du vill ska hålla ett webbinarium!
Tidigare webbinarium
Neuropatisk smärta – Cecilia Norrbrink
Den 21 november 2019 pratade docent och fysioterapeut Cecilia Norrbrink om vad smärta är, med särskilt fokus på neuropatisk smärta och hur den kan behandlas och hanteras.
Forming strong bonds between consumers, clinicians and researchers – John Chernesky and Lisa Harvey
Den 29 maj 2019 diskuterade John Chernesky och Lisa Harvey hur vi kan knyta starkare band mellan personer som har personlig erfarenhet av ryggmärgsskada, forskare och kliniker.
John Chernesky arbetar med just detta som ansvarig för Consumer Engagement på kanadensiska Rick Hansen Institute och har själv en ryggmärgsskada. Lisa Harvey är professor och fysioterapeut och har forskat på området i många år.
Webbinariet är på engelska.
This webinar aired on 3 June 2019 and features John Chernesky and Lisa Harvey, who discuss how we can form stronger bonds between consumers, clinicians and researchers
John Chernesky is the Consumer Engagement Lead at the Rick Hansen Institute and the Vice-president of the North American Spinal Cord Injury Consortium.
Lisa Harvey is a Physiotherapist and a Professor at the University of Sydney School of Medicine.
Skadepanorama – Nina Muhonen, Paul Jensen och Sebastian Westin-Viippola
Den 2 april 2019 pratade Nina Muhonen, Paul Jensen och Sebastian Westin-Viippola om sina upplevelser av att leva med ryggmärgsskada: likheter och olikheter mellan olika skadenivåer, utmaningar och möjligheter.
Att åldras hälsosamt med ryggmärgsskada – Sophie Jörgensen och Ulrica Lundström
Den 10 december 2018 presenterade läkaren Sophie Jörgensen och arbetsterapeuten Ulrica Lundström olika möjligheter att främja ett aktivt och hälsosamt åldrande efter en ryggmärgsskada.
Både Sophie och Ulrica är forskare, och under webbinariet utgick de dels från sin egen forskning, dels från annan ny forskning – både svensk och internationell. Läs mer om dem på vår forskningssida.
Bot eller bättring – Richard Levi
På världsdagen för ryggmärgsskada (World SCI Day) den 5 september 2018 sände vi ett webbinarium om läget i ryggmärgsskadeforskningen 2018.
I webbinariet samtalar Richard Levi och Gunilla Åhrén om bot, behandling och rehabilitering: är de varandras motsatser eller kompletterar de varann?
Richard är neurolog och professor i rehabiliteringsmedicin på Linköpings universitet och Gunilla är projektledare på Ryggmärgsskadecentrum Göteborg.