Webbinarier

Ryggmärgsskadecentrum Göteborg sänder ett webbinarium ungefär var tredje månad. När vi har ett på gång så skriver vi om det om det på förstasidan.

Våra tidigare webbinarier kan du se längre ner på den här på sidan. Inspelningarna läggs upp någon eller några dagar efter livesändningarna.

Har du tips till framtida webbinarium?

Skicka gärna in tips på ämnen du vill veta mer om eller föreläsare du vill ska hålla ett webbinarium!

Mejla till hej@ryggmargsskadecentrum

Tidigare webbinarium

Skadepanorama – Nina Muhonen, Paul Jensen och Sebastian Westin-Viippola

Den 2 april 2019 pratade Nina Muhonen, Paul Jensen och Sebastian Westin-Viippola om sina upplevelser av att leva med ryggmärgsskada: likheter och olikheter mellan olika skadenivåer, utmaningar och möjligheter.

Att åldras hälsosamt med ryggmärgsskada – Sophie Jörgensen och Ulrica Lundström

Den 10 december 2018 presenterade läkaren Sophie Jörgensen och arbetsterapeuten Ulrica Lundström olika möjligheter att främja ett aktivt och hälsosamt åldrande efter en ryggmärgsskada.

Både Sophie och Ulrica är forskare, och under webbinariet utgick de dels från sin egen forskning, dels från annan ny forskning – både svensk och internationell. Läs mer om dem på vår forskningssida.

Bot eller bättring – Richard Levi

På världsdagen för ryggmärgsskada (World SCI Day) den 5 september 2018 sände vi ett webbinarium om läget i ryggmärgsskadeforskningen 2018.

I webbinariet samtalar Richard Levi och Gunilla Åhrén om bot, behandling och rehabilitering: är de varandras motsatser eller kompletterar de varann?

Richard är neurolog och professor i rehabiliteringsmedicin på Linköpings universitet och Gunilla är projektledare på Ryggmärgsskadecentrum Göteborg.