Utbildningar
På Ryggmärgsskadecentrum Göteborg kan du gå kurser som ger dig grundläggande kunskaper om ryggmärgsskador eller mer specialiserade kurser om saker som kan vara av särskilt intresse, till exempel assisterad andning eller syringomyeli.
Kurser för alla med intresse för ryggmärgsskador
Många av kurserna som finns här under är öppna för alla som vill lära sig mer om ryggmärgsskador.
Om en kurs bara är öppen för en viss målgrupp så står det på kurssidan. Där hittar du också all annan information om kursen.
Ta del av andras erfarenheter och dela med dig av dina
De som undervisar på våra kurser är sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, läkare och forskare, har själva levt länge med en ryggmärgsskada, eller både och.
Som deltagare får du alltid utrymme att ställa frågor och dela med dig av dina erfarenheter.
Aktuella kurser
Kurser du inte kan anmäla dig till just nu
Behandling av den tetraplegiska handen och andra neurologiska tillstånd
Behandling av den tetraplegiska handen och andra neurologiska tillstånd Det här är en tvådelad kurs för arbetsterapeuter som arbetar med neurologiskt skadade händer och vill fördjupa sig inom området. Du kan välja att bara gå ena delen, om du vill. Del 1 är teoretisk och hålls online. Del 2 är praktisk och hålls på Mölndals sjukhus.
Två kurser för arbetsterapeuterNordisk avancerad ryggmärgsskaderehabilitering
Det här är en uppdragsutbildning för erfarna team som arbetar i vården med ryggmärgsskaderehabilitering, främst i de nordiska länderna. Kursen går på Göteborgs universitet, är på avancerad nivå och ger deltagarna 7,5 högskolepoäng. Kursen börjar vårterminen 2022.
För multiprofessionella teamAssisterad andning och omvårdnad för assistenter
Använder du andnings- eller hostmaskin, och har assistenter eller närstående som behöver utbildning för att kunna hjälpa dig på ett tryggt och säkert sätt? Då kan du beställa en omgång av den här kursen, som vi på Ryggmärgsskadecentrum Göteborg anpassar efter dina behov, tillsammans med dig.
Läs merHälsosamtalet: hälsofrämjande arbetssätt
Det här är en grundläggande tre dagar lång kurs för dig som arbetar med neurologisk rehabilitering, är intresserad av hälsa och livsstil samt vill arbeta med just din patientgrupps särskilda utmaningar på hälsoområdet. Kursen gavs senast i januari 2020 i Stockholm.
För dig som vill börja arbeta hälsofrämjande